Planinarski klub ,,ERA,, iz Užica je u nedelju 06. januara 2019. godine organizovao planinarski uspon u na vrhove: Krst (1150 m), Oglavčić (1078 m) i Vis (1007 m) na planini Zlatibor.

Polazak učesnika iz Užica na ovu akciju je bio u 8,00 časova. Prelazak vozilima iz Užica do sela Stublo preko Čajetine i Ribnice. Planinarska staza na svom početku prolazi preko vrha Oglavčić i spušta se do Donjeg sela prema Dobroselici uz usputni obilazak Ciganske jame i Vidikovca sa pogledom na Kanjon Dobroseličke reke zvani Glavata stena. Prelazi se potok zvani Rečica i sledi strmiji uspon na vrh Vis sa lepim pogledom na klisuru reke Uvac.Sa ovog vrha se ide na sledeći vrh Krst iznad toka Griže i dalje grebenski do početne tačke u Stublu. Ova staza je bila duga oko 11 km sa visinskom razlikom oko 540 m u usponu.

U ovoj akciji su učestvovali: 

1. Stefanović Slobodan, vodič , 2. Starčević Danilo, vodič, 3. Milinković Nenad, vodič, 4. Krivokuća Milanka, 5. Virić Nikola, 6. Lapčević Ana, 7. Damjanović Petar, 8. Pećinar Marko, 9. Milutinović Ivan, 10. Božović Milovan, 11.Božović Tijana i 12. Božović Ivan

GPS TREK SA OVE AKCIJE MOŽETE VIDETI OVDE