Bjelašnica, 22.jun: Treking tim PK “Era” je po drugi put uzeo učešće na možda i najlepšoj, a nama omiljenoj trail trci u regionu -Vučko Trailu, trci čije staze vode obroncima Bjelašnice i grebenom Visočice. Organizator PD “Željezničar” je i ove godine pokazao da UVEK MOŽE BOLJE i iako nismo imali nekih bitnih zamerki lani, ove godine je celokupna atmosfera i organizacija podignuta na još viši nivo. Ipak ono najbitnije, što Vučka čini to što jeste su ljudi, tj. njihovi predani i vredni volonteri na svakoj okrepnoj stanici, koji su se zaista potrudili da svim trkačima budu od pomoći.
Jedino što nam baš nije išlo na ruku ovaj put su atmosferske prilike, velika vlažnost vazduha i visoka temperatura, ne baš prijatni za trčanje.
Naša ekipa oprobala se na sve tri staze: Mihailo Topalović, Nemanja Cvetić i Slađana Biljić na GREEN trailu od 13km; Ana Lapčević i Davor Gačić na BLUE trailu od 37km; Vladimir Kostić, Dragan Jocić i Emilija Josipović na RED trailu, koji je ujedno i Sky varijanta staze, jer prelazi preko grebena i vrha Visočice od 63km.
Nekima je ovo bio i prvi susret sa trailom, nekima sa stazama van treking lige, svima svakako veliki izazov za trčanje, ali i iskustvo zbog koga se uvek vredi vratiti još koji put.
Vrelo leto treking tima je uveliko počelo, uskoro na redu još neke planinske lepotice koje čekaju da ih pretrčimo i radujemo se tome!

VAŠ TREKING TIM