4 člana PK “Era” treking tima krenula su put Bugarske na trku o kojoj su između sebe pričali i planirali već godinu dana – Pirin Ultra.
Trka važi za jednu od težih planinskih ultri i nudi 3 podjednako izazovne distance. Sa startom i ciljem u poznatom ski centru Bansko, staza Pirinskom ulicom vodi kroz izazovne predele i bespuća Nacionalnog parka “Pirin”.

Na 160 km sa 11.000 D+ odvažio se Vladimir Kostić. Start trke u ponoć, 20.septembra, ispraćen je uz brojne ovacije i sjajnom atmosferom, ali i strahopoštovanjem, jer trebalo je i dosta hrabrosti za stati “na crtu” takvom izazovu. Svi oni koju su završili ovu nimalo naivnu distancu su bili heroji u očima mnogih, a od njih 86 koliko je startovalo, 33 je imalo tu čast. Vladimir je nažalost, zbog povrede, morao da preda borbu posle 27km. Što mu daje još jači motiv da sledeće godine ponovo okuša sreću.

Start trke na 38km sa 2650m D+ krenuo je u 8h narednog jutra. Ana Lapčević i Emilija Josipović trčale su ovu prilično tehničku zahtevnu, ali ekstremno lepu stazu koja prelazi i najviši vrh Pirina, Vihren (2914mnv), kao i prevoj Todorke (2746mnv). Ana će morati dogodine isto u ponavljačku sekciju, jer na žalost, nije uspela da stigne u limitu na poslednju kontrolnu tačku, čime je diskvalifikovana, ali svakako je prešla njen najveći i najekstremniji deo. Emilija je uspela da finiša trku, a Jasika, iako ne kao takmičar, popeo je Vihren za svoj groš. Pored nas iz Srbije je na ovoj distanci trčala i Nevena Rajković i osvojila sjajno 4. mesto.

Start trke na 66 km sa 4.400D+ krenuo je u nedelju 22.septembra, ovo je ujedno bilo i takmičenje u okviru svetske skyrunning lige na kojoj su startovala neka od poznatih imena skyrunninga, među njima i naš ultramaratonac Saša Gacik koji je isto tako uspešno savladao stazu. Sve čestitke!

Ratko Maksimović nam se pridružio u pohodu na Pirin i drugarski bodrio.Hvala, Rale! I hvala svima vama koji ste u mislima bili sa nama…

Još uvek sumiramo utiske ali sve u svemu, Vihren je pokoren u tri navrata i sa dve strane, Pirin je neke od nas pokorio, nekima dozvolio da ga pokore, ali i kao onim lancima koji stoje na usponu na vrh nas vezao i obavezao da se ponovo vratimo i damo sve od sebe, a za uzvrat će ponuditi iskustvo, gostoprimstvo i predele koji se pamte.

FOTOGRAFIJE SA AKCIJE:

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1664173140381160&type=3