PK ,,ERA,, iz Užica je u nedelju 17. januara 2021. godine organizovao planinarsku akciju na planinskom području Loret i istoimenog sela za 4 planinara iz ovog kluba.

Iz Užica se krenulo vozilom u 8,00 časova i oko 8,40 časova smo parkirali vozilo kod bivše NIS-ove benzinske pumpe u selu Gugalj pored puta ,,Požega-Čačak”. Dalje nastavljamo peške makadamskim putem koji uz više serpentina prolazi ispod vrha Krš. Nakon napuštanja puta i prelaska preko veće livade i užom stazom kroz šumu, kao i kroz zaseok Jovićevići, izlazi se na vrh Loret (841 m). Na vrhu je repetitor sa predajnicima za mobilnu telefoniju i lep vidikovac sa pogledom na Požegu. Nastavljamo preko brdskog platoa i uzvišenja Vijenac (799 m) do raskrsnice puta za Donju Dobrinju i Bakionicu. Nakon pređenog jednog kilometra asfaltnog puta prema Bakionici i Požegi, skrećemo levo na makadamski put koji nas u smeru jugoistoka postepeno spušta kroz zaseok Nikolići do početne tačke.

Kružna staza je duga 13,5 km sa visinskom razlikom u usponu od 570 metara koju su planinari prešli za 5 sati. Vreme oblačno i povremeno sa snežnim padavinama. Snežni pokrivač dubine oko 30 cm.

Iz PK ,,ERA,, su  u ovoj akciji učestvovali:

  1. Stefanović Slobodan

  2. Milutinović Stanoje

  3. Kovačević Darko i

  4. Stefanović Aleksa

GPS TREK MOŽETE PREUZETI OVDE