Planinarski klub ,,ERA,, iz Užica je u nedelju 07. aprila 2019. godine učestvovao u republičkom planinarskom takmičenju TREKING LIGA SRBIJE, čije je II kolo organizovao domaćin PD ,,Kablar,, iz Čačka, pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije. Za one članove PK ,,ERA,, koji se nisu takmičili je organizovan planinarski uspon na vrh Kablar. 

Polazak članova PK ,,ERA,, iz Užica na akciju je bio u 8,00 časova iz Užica. Nakon dolaska vozilima do Ovčar Banje, sledi prijavljivanje naših takmičara domaćinima i start trke u 9,45 časova. Sjajna organizacija i atmosfera, a tim PK “ERA” u proširenom sastavu u odnosu na prethodno kolo ostvario je i sjajne rezultate. Postolje je ovaj put bilo rezervisano za Davora Gačića (drugo mesto na Srednjoj stazi). Na Velikoj stazi trčali: Marko Đurović (4.mesto); Danilo Starčević, Dragan Jocić, Emilija Josipović, Dragoljub Jasiković, Predrag Stojković, Dragana Antić i Milovan Božović. Na Maloj stazi “ERE” predstavljali: Vladimir Kostić, Petar Petrović, Nemanja Cvetić, Tijana Novaković i Jelisaveta Mićunović. Hvala organizatoru i svim članovima tima na sjajnom druženju!

Ostali članovi PK ,,ERA,, koji nisu učestvovali u takmičenju planinarili su stazom koja se poklapa sa malom takmičarskom stazom dužine oko 15 km i sa visinskom razlikom od 870 metara u usponu na relaciji Ovčar Banja – plan. dom ,,Kablar – Ljubičići – vrh Kablar (885 m) – Grabova kosa – Ovčar Banja. 

Učesnici takmičari sa par navijača:

1. Stojković Predrag 
2. Starčević Danilo
3. Božović Milovan 
4. Đurović Marko 
5. Jasiković Dragoljub
6. Cvetić Nemanja 
7. Josipović Emilija 
8, Petrović Petar
9. Gačić Davor 
10. Antić Dragana 
11. Novaković Tijana 
12. Novaković Slobodan
13. Lazarević Vesna 
14. Kostić Vladimir i

15. Mićunović Jelisaveta

Učesnici planinari:

1. Stefanović Slobodan, vodič 
2. Avramović Aleksandra
3. Stojanović Mihaela 
4. Milojević Milena 
5. Milutinović Cane 
6. Krivokuća Milanka 
7. Avramović Aleksa 
8. Stevanović Biljana 
9. Stevanović Miloš 
10. Stevanović Milisav 
11. Cvetković Miloš 
12. Vidić Vladan 
13. Puzović Jelena i
14. Puzović Dejan