Planinarski klub ,,ERA,, iz Užica je u ponedeljak 03. maja 2021. godine izveo planinarsku akciju sa usponom na vrhove: Vasilijin vrh (1519 m), najviši vrh planine Javor,  Jankov vrh (1492 m), Gobeljića krš (1444 m) i Huselj (1401 m).

Prelazak učesnika vozilima iz Užica i Ivanjice  do sela Ljepojevići preko Nove Varoši uz usputni obilazak manastira Dubnica u Božetićima. Nastavlja se peške do obližnjeg spomenika borcima bitke na Kalipolju u Javorskom ratu i dalje preko ove visoravni stiže se do jezerceta na Ljepojevičkoj reci i Korićanskog vrela . Nakon prelaska Dubokog potoka, kreće uspon na vrhove: Huselj i Gobeljića krš. Ubrzo se stiže i do spomen kompleksa Majoru Mihajlu Iliću iz Javorskog rata i nakon obilaska ove znamenitosti i Vasilijine česme sledi uspon pored šumarske kuće prvo na Vasilijin, a zatim na obližnji Jankov vrh i silazak na početnu tačku. Planinarska staza je kružna i duga je 15 km sa usponom od 620 metara.

Ova akcija se izvodi u skladu sa projektom Planinarskog saveza Srbije, a povodom obeležavanja 120 godina organizovanog planinarstva u Srbiji.

UČESNICI:

 1. Stefanović Slobodan, vodič

 2. Krivokuća Milanka

 3. Stojković Predrag

 4. Milinković Nenad

 5. Lapčević Ana

 6. Danilović Zora

 7. Kovačević Darko

 8. Vukomanović Milenka

 9. Toljić Krsman

 10. Prljević Mikica

 11. Panović Saša

 12. Milutinović Stanoje

 13. Jasiković Dragoljub

 14. Krsmanović Momčilo

 15. Luković Ivana

 16. Kuvekalović Jasna

 17. Vidić Vladan

 18. Arsenijević Nebojša

 19. Stevanović Biljana

 20. Stevanović Miloš

 21. Stevanović Milisav

 22. Cvetković Miloš

 23. Mladenović Svetlana iz PD ,,Rujno,, Užice

GPS TREK OVE STAZE MOŽETE SKINUTI OVDE