Локална канцеларија за младе – Ужице у сарадњи са Планинарским клубом ,,Ера,, из Ужица, а под покровитељством Министарства омладинe и спорта у оквиру пројeкта “Живимо здраво и бeзбeдно” је дана 26. септембра 2015. године организовала планинарски излет на Брдо Град, који припада  масиву Јелове Горе изнад Ужица, а за ученике средњих школа и студенте факултета са територије Града Ужица.

                        Скуп учесника ове активности је био у 800 часова испред Градског културног центра у Ужицу. Комби возило је младе планинаре превезло преко Луновог Села и Карана до центра села Рибашевина, одакле се кренуло пешке са блажим успоном до села Губин До поред цркве Св. Василија Острошког. Након изласка из засеока Ковачевићи и Павловићи следи пешачка деоница кроз ненасељене ужичке пределе уз нешто стрмији успон. Излазак на врх Смет (919 м.н.в.) за младе учеснике је званично први испењани врх и улазницу за успоне на велики број виших врхова на територији Града Ужица и шире. Са овог врха се види и врх Град, који је сад доста ближи. Убрзо се долази у његово подножје, које представља широки ливадски гребен са неколико викендица и хотелом у изградњи. Са овог места се пружа леп поглед на околне планине: Повлен, Маљен, Каблар, Гојна Гора и др. Успон на врх Град (1022 м.н.в.) води кроз густу борову шуму. Тренутак изласка на врх и заједничка фотографија учесника остају као доказ дружења младих са природом, као и успомена за сва времена.

                        Повратак  на полазну тачку у Рибашевини је реализован другом стазом преко засеока Филиповићи изнад долине реке Лужнице и доста је лакши.

                        Лиценцирани водичи излета и похода из Планинарског клуба ,,Ера,, из Ужица су током пешачења и у моментима одмора, као и приликом претходног излета у Мокру Гору, учесницике упознавали са разним информацијама, које су имале за циљ да веза ових младих и природе буде још јача.

                        Након пређених 16 километара и висинске разлике од 630 метара у успону и исто толико у паду, код комби возила је направљен краћи одмор на коме су учесници овог излета размењивали утиске, телефоне и друге информације.

ГПС ТРЕК САОВЕ АКЦИЈЕНА ЛИНКУ: http://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=11015228