Planinarski klub ,,ERA,, iz Užica je u periodu od 19. do 29. juna 2021. godine izveo visokogorsku planinarsku akciju na planinama severozapadne Makedonije: Bistra, Stogovo, Dešat, Krčin, Korab, Čeloica, Rudoka, Šar planina i Karadžica i uspone na njihovie najviše vrhove. Akcija je tako osmišljena da se po jedan dan boravi na svakoj od pomenutih planina.Na kraju akcije, učesnici su bili gosti Srpskog pravoslavnog manastira Prohor Pčinjski.

1. dan – 19. jun (subota) : Polazak učesnika na akciju u ranim jutarnjim časovima iz Užica. U popodnevnim časova, nakon dolaska vozilom do ski centra ,,Bistra,, i dalje putem za selo Galičnik, a preko Niša i Skoplja, sledi večernji odmor i noćenje u šatorima.
2. dan – 20. jun (nedelja) : Rano ujutro se kreće na uspon na vrh Medenica (2163 m), najviši vrh planine Bistra i susedni vrh Karbula (2148 m). Staza je bila kružna, duga 12,5 km sa usponom od 760 m. Nakon ture, prelazi se vozilom asfaltnim putem do sela Galičnik, a zatim u selo Donji Maličnik na planini Stogovo uz usputni obilazak Bigorskog manastira. Noćenje u šatorima.

Učesnici akcije:

1. Stefanović Slobodan, vodič

2. Milinković Nenad

3. Božović Milovan i

4. Ristanović Zoran

GPS TREK OVE STAZE MOŽETE PREUZETI OVDE